Gerincjóga óra indul január 12-től

//Gerincjóga óra indul január 12-től

Gerincjóga óra indul január 12-től

Kedves Vendégeink!

Gerincjóga óra időpontok:szerda,péntek 8.00-9.00-ig Kulcsár Edina jógaoktató vezetésével

Amit a gerincjógáról tudni kell:

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

A Gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre.
A Gerincjóga élettani hatásai:
– erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
– javítja a tartást
– oldja a stresszt
– javítja az emésztést
– növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
– javítja az általános közérzetet
– vitalizál
A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a jóga is itt kezdi a gyakorlást. Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.
A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rehabilitáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére.

By |2018-02-01T14:39:17+00:00január 8th, 2016|Egyéb| Gerincjóga óra indul január 12-től bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: